sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Harri 2017

Olen 39-vuotias ympäristöoikeuden opiskelija ja aiemmalta koulutukseltani ympäristösuunnittelija. Toimin Joensuun Vihreiden puheenjohtajana nyt viidettä vuotta. Politiikan lisäksi harrastuksiini kuuluvat penkkiurheilu, musiikki monissa muodoissaan sekä videopelit. Nämä ovat myös aiheita joista tykkään väitellä netissä, toki hyvässä hengessä ja rakentavasti :) En ole oikein mistään kotoisin. Satakunnassa kävin syntymässä, mutta lapsuuteni ja nuoruuteni vietin läntisellä Uudellamaalla ensin maaseudulla ja sittemmin kaupunkimaisessa ympäristössä. Joensuu tuntuu näin reilun seitsemän vuoden jälkeen kyllä jo kodilta. Työhistoriaan kuuluu ympäristöalan projektitöiden lisäksi mm. useampi vuosi rehellistä raksahommaa.

Politiikan seuraaminen muuttui politiikkaharrastukseksi vuonna 2008, kun silloisessa asuinkaupungissa Lohjalla minua pyydettiin mukaan kuntavaaleihin. Koulutuksesta ja työhistoriasta voi toki jo paljon päätellä mikä minua politiikassa kiinnostaa, mutta ei siinä toki ole kaikki. Ihmisten aito yhdenvertaisuus ja hyvän elämän edellytysten luominen taustasta riippumatta on tärkeää. En ole vasemmistolainen luokkasoturi koska en usko luokkiin ensinkään. Sosiaalinen liikkuvuus on ollut suomalainen hyve ja niin haluan sen olla jatkossakin.

Kuntapolitiikka usein mielletään niukkuuden jakamiseksi ja sitä se toki usein onkin. Kyse on kuitenkin aina myös arvoista. Kuntien roolien muuttuminen sote-uudistuksen myötä antaa tälle arvoille perustuvalle politiikalle entistä suuremman roolin. Haluan olla mukana edistämässä Joensuuta, jossa kaikkien on mukava asua sekä helppo liikkua ja harrastaa. Olkaamme avoimia ja rohkeita eikä käperrytä nostalgiaan.

Lisää ajatuksia ja tekoja osoitteessa facebook.com/harrimulari

...

Minua voi äänestää numerolla 236. Jos en kuitenkaan ole se oikea ehdokas Joensuussa, niin voin lämpimästi suositella kaikki Vihreitä ehdokkaitamme. Vihreät ovat eturyhmistä vapaa tulevaisuuden puolue, joka jo 80-luvulta saakka on pitänyt esillä aikamme suurinta haastetta, ilmastonmuutosta. Myös perustulosta olemme puhuneet jo yli 30-vuotta. Se ei ole kuntavaaliasia suoraan, mutta osoittaa kuinka olemme toimineet edelläkävijöinä ratkaisujen kehittämisessä. Meitä kannattaa kuunnella, meitä kannattaa äänestää. Emme tee töitä yhden vaalikauden periodilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti